Saturday 18 February 2017

World Read Aloud Day 2017 at Klubivtsi School!

Результат пошуку зображень за запитом "Riffa Views International School"14 лютого учні 4 класу Клубовецької ЗОШ приєдналися до міжнародного уроку у рамках глобальної ініціативи Microsoft Skype-a-Thon та поспілкувались з учнями 3 класу Riffa Views International School (Manama,Bahrain).  
Ми здійснили віртуальну подорож у 4 603км.

Слід зазначити, що подібні уроки (приблизно14-16 лютого) проводились в багатьох куточках світу, що дало змогу дітям з різних країн перетнути тисячі кілометрів, не покидаючи власної  класної кімнати. Такий досвід є надзвичайно цінним та незабутнім! Живе спілкування з носієм мови відіграє, однозначно, найважливішу роль у її вивченні. Адже, the most powerful way to learn is from each other, and when we connect classrooms, we can change the world.
Перша частина скайп-уроку відбувалася так:діти по обидва боки екрану читали свою улюблену picture book. Потім ми обмінювалися запитаннями про погоду, хобі, вітали один одного з днем Святого Валентина. Завершилось скайп-спілкування виконанням гімну своєї держави. Ми щиро вдячні нашим новим друзям за відкритість та легкість у спілкуванні.

Міжнародний скайп-урок "World Reading Aloud Day" read here 
Море вражень четвертокласників read here
Are you and your students ready to take an incrediable journey? Yes? 
Then get ready, get set www.skypeathon.com.



 P.S.  
У 2010 році американською некомерційною організацією "LitWorld" у рамках руху за грамотність був започаткований Всесвітній день читання вголос. Сьогодні цю соціално-культурну акцію підтримують бібліотеки, школи, університети більш ніж у 100 країнах світу. 

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.