Tuesday 27 June 2017

Мовний табір "GoCamp" у Клубовецькій школі. Це просто незабутньо!
To reach  the goal, you must go first.
(Щоб дійти до мети, потрібно перш за все Йти.)

     Активна участь школярів у англомовних таборах – крок до нової української школи, адже це свідчення того, як можна по-новому взаємодіяти в незвичному для повсякденного сприйняття навчальному англомовному середовищі, як можна без примусу навчатися, відкриваючи для себе невідоме, цікаве, корисне, що обов’язково стане в нагоді у дорослому житті. Тому Міністерство освіти і науки ініціювало великий загальнонаціональний проект літніх мовних таборів GoCamp.
 
GoCamp – це пришкільні табори нового формату з поглибленим вивченням англійської мови, де за допомогою спеціально розробленої програми іноземні волонтери вчать українських школярів критичному мисленню, як будувати кар’єру та бути лідером і свідомим громадянином.

   Власну заявку на участь у даному проекті подали і учні Клубовецької школи (представили відео на англійській мові, тривалістю не більше 90 секунд  у форматі креативної роботи «Запроси волонтера до своєї школи!») та  увійшли до списку переможців проекту.
 
 І вже 12 червня 2017 року до вихованців мовного табору GoCampHappy Holidays” приїхав довгоочікуваний гість – волонтер. Це Ліу, юна та дуже вродлива студентка з Китаю. Дівчина живе в портовому місті Нінбо і навчається в  університеті Веньчжоу(престижний американсько-китайський університет, мова навчання виключно англійська). Школярі дуже полюбили її.   
  Упродовж трьох тижнів школа пульсувала активністю та енергією. Відпочинок у таборі набув якісно нового змісту: знайомство, бесіди  англійською, обмін враженнями, робота в групах, спортивні змагання та фестивалі, квести,  конкурси малюнків, флешмоби, робота над проектами, веселі заряджаючі вправи (energizers), екскурсії, походи та багато, багато fun.
 Три неймовірно насичені, активні та позитивні тижні промайнули дуже швидко. Мовний табір залишив для всіх учасників незабутні враження. Діти не хотіли його покидати і вже питали, чи буде він наступного року і, чи приїде знову до нас Ліу.
  Ми переконалися: GoCamp -це серйозно! Це чудовий проект для школярів! Це можливість рухатися вперед! Він надихає вчити англійську мову, розмовляти вільно з усім світом, презентувати якнайкраще у світі нашу Україну. А головне, ми переконалися-ми це можемо! Ми це вміємо, у нас виходить гарно і особливо!



No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.